by Djordje Radošević

Preporuke mladenaca

Priprema venčanja nije nimalo lak posao, naprotiv, veoma je stresan, naročito za buduću mladu. Puno stavki treba štiklirati na tom putu, od burmi, preko haljine i odela, do restorana, benda, torte i dekoracija. Teško je postići sve sam. Zato je od presudnog značaja način kako izabrati fotografa za venčanje. Pročitajte preporuke i utiske mladenaca o radu sa nama i donesite pravu odluku.

Milena i Dušan

preporuke-mladenaca-kako-izabrati-fotografa-za-vencanje-4

Danas sam po stoti put pregledala fotografije sa venčanja. I te emocije doživljavam iznova i iznova. Rečima ne možemo prepričati koliko smo bili srećni tog dana, ali na fotografijama sreća isijava iz nas. Ona je uhvaćena kroz objektiv profesionalca za kojeg smo ponosni što je bio deo našeg tima. Djordje je pravi profesionalac, izvanredan fotograf i predivna osoba. Svojim dobronamernim savetima i veštinama uspeo je da iz nas izvuče emocije koji svi stidljivo skrivamo pred objektivom. Bio je predusetljiv tokom photoseta. Njegova briga o svim detaljima je rezultirala da fotografijama budemo zadovoljni ne samo mi, već i naši gosti. Njegov perfekcionizam nikako nije bio posredovan nametljivošću. Naprotiv, on na vrlo nenametljiv i inspirativan način uspe da stvori krajnji proizvod – fotografiju. Naša saradnja je bila divna od samog početka, još kada smo krenuli sa prvim dogovorima, te je Djordje dobijao naše preporuke i pre samog dana venčanja i photoseta. Očigledno je da smo odmah primetili njegove profesionalne i ljudske kvalitete i prepustili se zajedničkom radu. Njegova ljubav prema fotografijama je vrlo očigledna, a rad i trud udruženi sa ljubavlju uvek rezultiraju najkvalitetnijim proizvodom. Od srca preporučujem Iris Photography svima koji žele da svoje najdivnije uspomene pretvore u fotografije!

Milena i Dušan

Jelena i Pavle

preporuke-mladenaca-kako-izabrati-fotografa-za-vencanje-1

Đorđe je tvrdio da smo po nečemu posebni, mada to za nas i nije bila neka novina – dvanaest godina rušenja stereotipa nije nas samo uobrazilo, već i učinilo duboko skeptičnim. Skeptičnim da će ijedan stranac ikada moći da vidi trud, ljubav i brigu koju smo uložili u ono što smo postali. Đorđe je to video u Deliju, kada smo se upoznali. Video je i u Kući za venčanje, kada smo konačno razmenili burme. Video je to i u nama i u našim prijateljima, kada smo plesali prvi ples. Video je i u ponedeljak u 04:30 ujutru, kada sam besna, nenaspavana i nezainteresovana pošla na slikanje (i kada me je, vrlo mirno, iako uzbuđeno zbog jutarnjeg svetla, odobrovoljio mafinom i kafom). Zahvaljujući njemu, to će za par godina videti i naši klinci. Jer, tehnika (koju Đorđe nesumnjivo ima) ovde i nije tako važna. Važan je osećaj koji nije nimalo lako uhvatiti, a koji Đorđe razume bolje od bilo kog stranca koji vas posmatra kroz objektiv. Taj senzibilitet se ne da naučiti; njega neguju samo nežni ljudi i strastveni umetnici.

Jelena i Pavle

Hana i Marko

preporuke-mladenaca-kako-izabrati-fotografa-za-vencanje-5

Our wedding wasn’t the most straight-forward, requiring more flexibility from our photographer for a cross-cultured wedding but Djordje delievered. He was patient, understanding and adaptable. He shared with us his thoughts and advice, clearly showing his expertise in photography, but ultimately supported us in our final decisions. He went the extra mile and showed us previous portfolios of weddings he had done, not only to illustrate us his skilled style but to give us creative ideas of what we would want from our own wedding photos. He was there for us and with us throughout all the little celebrations we had right up our wedding day including engagement photo shoot and engagement party. Our photos are fun, capture our personalities and really express the feeling of the day. We recommend Djordje 100% for his love for photography and his ability to capture everything you want from your wedding journey. Bravo Djordje, hvala lepo!

Hana i Marko

Ivana i Nikola

preporuke-mladenaca-kako-izabrati-fotografa-za-vencanje-3

Fotograf Djordje… Malo je reći da smo zadovoljni. On je fotograf, a pre svega ljudina. Sjajan, korektan, na fotošutu nam je pomogao da se opustimo, zabavimo i uživamo. Nekom magijom koju je koristio na našem venčanju bio je gotovo neprimetan, a kasnije na slikama vidimo da je uvek bio tu na pravom mestu i u pravo vreme. Neverovatan u hvatanju momenata i emocija na samom dešavanju – kao da pre venčanja udje u ličnost onoga koga fotografiše, nama se barem tako učinilo. Znao nas je! Od kišnog jesenjeg dana napravio je neverovatnu priču koja će se zauvek prepričavati. Komentari kojima smo bili i bivamo zatrpani samo su dokaz onoga šta radi taj umetnik sa kamerom u rukama. Djordja bismo preporučili svima i radujemo se ponovnoj saradnji.

Ivana i Nikola

Ana i Milan

preporuke-mladenaca-kako-izabrati-fotografa-za-vencanje-2

Začas, kako to obično biva, prošlo je puno vremena od našeg venčanja. Za to vreme, život nas nosi kako je njemu drago i ne pita nas mnogo. Mi, misleći upravo suprotno, toliko željni da ga kontrolišemo, uvereni smo da je naša reč poslednja. Ponekad se otrgnemo od te pomisli i u tim trenucima, ono što predstavlja bekstvo od nas samih, jesu fotografije sa našeg venčanja. Nas dvoje uopšte nismo navikli na fotografisanje, i nismo imali nikakvog iskustva u ovome, ali dvojac iz Irisa nam je pomogao da se osećamo rasterećeno, i danas smo im zahvalni na tome. Sve vreme su brinuli o nama i učinili su da se osećamo posebno tog dana. Kada na kraju pogledate sve fotografije, veština fotografa kao i ljubaznost i profesionalnost ekipe u našem slučaju pokazalo se kao vrednost koju nismo ni znali da nam je potrebna.

Ana i Milan